Fizika


Amikor valaki utálattal nyúl fizikakönyvéhez jusson eszébe, hogy a fizika nem csinál mást mint magyarázatot próbál találni olyan "mindennapi jelenségekre" mint például a szivárvány.
Ezek nélkül az ismeretek nélkül biztosan nem jutottunk volna el a Holdra, nem lenne műholdas TV közvetítés, számítógép, mobiltelefon ...

Az anyag fizika blokkja öt részből áll:
- "Mindennapok fizikája" - fizika a ház körül, a mindennapi életben...
- "Öveges tanár úr fizikája" - Öveges tanár úr "Érdekes fizika" című könyvének teljes anyaga, illetve "Sugárözönben élünk" című könyvének egy része (vagyis fizika közérthetően, ahogyan csak Ő tudta elmagyarázni...)
- Alapfogalmak - a kislexikon részben található (onnan és az egyes címszavak hivatkozásain keresztül is elérhető) fizikával kapcsolatos alap információk, a DR. Szalai Béla által írt fizika zsebkönyv alapján csoportosítva.
- Fizikusok, tudósok, feltalálók - akik a a lexikonban megtalálható
- Fizika a gyakorlatban - alkalmazott fizika - ez a rész a lexikonban megtalálható "fizikai alkalmazásokat" sorolja fel (pl. antenna, dízelmotor, vetítő, stb.)

(A baloldali tartalomjegyzékben ebben csoportosításban találhatók, a felső rész megkönnyíti a fő témakörökre ugrást.)

A fizika blokk tehát az anyagban fellelhető valamennyi fizikával kapcsolatos, az "átlagember" számára szükséges fizikai ismeretet gyűjti össze, logikusan csoportosítva.

Természetesen mindenki annyit olvas el egy adott anyagrészből, amennyi érdekli...